Home Creatieve ideeën Zó ontwerp je de titel van je fotoboek voor bruiloften, vakanties en meer!

Zó ontwerp je de titel van je fotoboek voor bruiloften, vakanties en meer!

Valentinstag Geschenke selber machen: Fotobuch

Leestijd: Ø 4 Min

Voor een bruiloft, geboorte of de laatste vakantie: de titel van je fotoboek is de helft van het werk: het is bedoeld om nieuwsgierig te maken, verder te doen bladeren – en je mooiste momenten te herleven. Kijk bij onze ontwerpprofessionals over de schouder en vind hier tips en trucs voor de perfecte fotoboektitel.

Ontwerp een uniek fotoboek: kies de passende coverfoto

Kies eerst een foto voor de cover van je fotoboek, voordat je het fotoboek een titel geeft. Je zult merken dat de coverfoto zorgt voor inspiratie voor een toepasselijke titel. Een foto op de cover zorgt voor sfeer en maakt je tegelijkertijd nieuwsgierig naar de rest van de foto’s! Wil jij de perfecte fotoboekcover maken? Hier 3 onmisbare tips:

Zorg voor een scherpe foto met een duidelijke focus. Landschapsopnames en detailfoto’s zoals bijvoorbeeld trouwringen, zijn perfecte beelden voor op je fotoboekkaft Kies voor een rustige foto zonder te veel details. Zo heb je genoeg ruimte voor de titel van het fotoboek en is deze tegelijkertijd goed leesbaar.

Bedenk een passende titel voor je fotoboek

Zoek je een aantrekkelijke titel voor je trouwboek, babyboek of je fotoboek? Wij helpen je graag op weg.

Denk na over de gelegenheid en bepaal welke woorden hier het beste bij passen. Bij een geboorte komt “Welkom” bijvoorbeeld in de buurt, bij koken “lekker”. Eén-woordtitels zijn ook erg populair en tegelijkertijd een echte blikvanger.

Citaten zijn tevens een perfect idee, als ze niet te lang zijn. Daarnaast kun je ook beroep doen op quotes van beroemdheden of een leuke, fantasierijke of mooie uitdrukking gebruiken die bijvoorbeeld tijdens de bruiloft of de eerste schooldag is gevallen.

Met een sprekende foto is trouwens een titel zeker geen must. De titel kan in dit geval prima op de rug van het fotoboek worden geplaatst.

Geschikte fotoboekformaten voor elke gelegenheid

Nadat je de perfecte kaft voor je fotoboek hebt ontworpen, kun je starten met de inhoud van het fotoboek. MYPOSTER biedt je de mogelijkheid om dit in onze handige tool te doen.

Afhankelijk van de gelegenheid, de foto’s en de tekst zijn er tal van mogelijkheden voor de lay-out. Houd de volgende dingen goed in je achterhoofd bij het ontwerpen van je fotoboek:

Het formaat van je fotoboek is het hoekpunt waarop de lay-out van de cover is gericht. Houd de template zoals hij is en plaats een grote vierkante foto op de vierkante cover; dit geeft een heel stijlvol effect bij fotoboeken met hardcover! Speel met vormen! Plaats bijvoorbeeld een liggende of staande foto als cover op een vierkant fotoboek: op deze manier creëer je een trendy fotoboek. Met onze tool kun je elke foto voor de cover bijsnijden, vergroten, verkleinen en eigen titels toevoegen. Zo ontdek je eenvoudig welke foto het mooiste als coverfoto staat. Wil je een kleinere foto als coverfoto gebruiken? Dan is het belangrijk dat je een geschikte achtergrondkleur die de rest van de ruimte op de kaft invult.

Grijs is een leuke achtergrondkleur omdat het chiquer oogt dan zwart en wit en tegelijkertijd het beeld ruimtelijker en glanzender maakt. Afhankelijk van de gelegenheid kun je met pastelkleuren, babyvriendelijke kleuren of gewoon met een favoriete kleur de juiste sfeer voor het fotoboek kiezen. Het lettertype en -kleur bepalen de stijl van de foto of cover. Rechte, lineaire lettertypes geven je fotoboek een moderne uitstraling, en passen vooral goed bij rechthoekige afbeeldingen zonder veel kleuren. Voor bruiloften, geboorten of communies mag de titel van het fotoboek gerust iets meer lineair zijn – let hier vooral op de lettergrootte en dat het lettertype goed leesbaar is. Of je coverontwerp goed bij het volledige fotoboek past, ziet je het beste in het pagina-overzicht. Geeft de cover een goed idee over de inhoud van het fotoboek en maakt het nieuwsgierig? Als dit het geval is kun je je fotoboek direct bij MYPOSTER bestellen.

Ideeën voor de perfecte fotoboektitel voor jouw fotoboek

Het ontbreekt je aan inspiratie? Geen probleem: hier vind je diverse voorbeelden van fotoboektitels waarmee elk fotoboek tot zijn recht komt.

VOOR EEN BRUILOFT De combinatie van beide voornamen van het echtpaar zijn populair. Of gewoon de voornaamwoorden “HIJ, ZIJ, WIJ” – natuurlijk ook “ZIJ, ZIJ, WIJ” en “HIJ, HIJ, WIJ”.

VOOR EEN GEBOORTE Voor een geboorte zijn begroetingen als “Welkom” of “Hallo wereld” heel geliefd.

BIJ DE EERSTE SCHOOLDAG Hier kun je het simpel houden: plaats een close-up van de schooltas als coverfoto en verwerk er de datum in. Het hoogtepunt: het geschrift volgt de schuine rand van het schooltas. In de editor kun je eenvoudig de datum draaien en op de juiste plaats zetten.

Ontdek nog meer leuke ideeën voor het ontwerpen van je perfecte fotoboek! Bekijk hier snel de tips & tricks van MYPOSTER