Woondecoratie: hoe breng ik de lente (alvast) in huis?

woondecoratie voorjaar foto op acryl

2 minuten Ø leestijd

De lente kan niet vroeg genoeg komen als het aan ons ligt! Hoe knus de winter ook is, het is toch lang donker. Daarbij is na een paar maanden de knusheid er wel van af.

In de lente wordt de wereld weer groener. De sneeuw smelt en de kale takken van bomen en struiken ontpoppen zich langzaam tot groen gevederde windvangers. Vogels bouwen fanatiek verder aan hun nesten om ruimte te maken voor nieuw kroost. Oftewel; leven in de brouwerij! Wij vertellen je hoe je met woondecoratie buiten naar binnen kunt halen.

 

woondecoratie voorjaar foto op aluminium

Een foto op aluminium maakt een moderne ruimte speels!

 

Waarom voorjaarsdecoratie in huis halen?

Wij zijn weg van voorjaarsdecoratie, precies omdat de wereld weer tot leven komt. Waarom zouden we deze heerlijke energie buiten laten?

Een nieuw decor helpt ontzettend goed tegen de ‘winter blues’. Dit is niet iets wat tussen onze oren zit. Het gebrek aan vitamine D van zonlicht maakt sommigen moe en gedemotiveerd.

Dus, weg met die kerstboom (doe dit wel milieuvriendelijk!) en groen-rode winterstukjes… tijd voor wat frissers!

 

Wat een verandering van woondecoratie met ons doet

We horen je denken, ‘van een nieuw decor krijg je geen vitamine D’. Dat klopt! Onze geest heeft een ontzettend grote invloed op ons humeur. Als we happy zijn met een verandering om ons heen, dan maakt dit onze gemoedstoestand beter!

Van een verandering van interieur worden we ook rustiger. Het feit dat we in een frisse, nieuwe sfeer zitten vermindert stress. Daarnaast zijn opruimen, decoreren en schoonmaken voor velen therapeutisch en daardoor extra ontspannend.


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!

Naast een ontspannen gevoel, kunnen we ons ook beter concentreren in een frisse omgeving. Moet dat verslag nog geschreven worden? Haal dan eerst een bosje bloemen!

 

woondecoratie voorjaar foto op poster

Hollandse glorie: tulpen in het voorjaar, vereeuwigd op een poster!

 

Waarom doen we een voorjaarsschoonmaak?

Naast een top woord voor galgje of scrabble, is een voorjaarsschoonmaak ook een geweldige manier om het warme weer te verwelkomen en je hier op voor te bereiden.

Voor je gezondheid is een voorjaarsschoonmaak ook goed. Zeker als je last van allergieën hebt is de lente misschien niet je favoriete seizoen. Door grondig op te ruimen en schoon te maken verminder je de allergenen in je huis, waardoor de lucht die je ademt schoner zal zijn.

Bij een voorjaarsschoonmaak hoort ook het opnieuw decoreren van het huis. Haal schilderijen van de muur, maak deze schoon en hang terug wat bij het seizoen past. Foto’s in de sneeuw? Wissel ze om met een foto in de zon!

 

woondecoratie voorjaar foto op canvas

Een foto op canvas past perfect bij het voorjaarsthema van deze slaapkamer!

 

Hoe jij de lente in huis haalt met voorjaarsdecoratie

‘In mei leggen alle vogels een ei’, galmt het rijmpje uit mijn kindertijd nog ieder jaar door mijn hoofd. Het klopt ook, in de lente staat nieuw leven centraal.

Eieren, bloembollen, blauwe druifjes, krokussen… noem maar op! Alles wat opbloeit (of op had kunnen bloeien voor de eieren…) zegt lente in je woondecoratie.

Ben je niet zo van de bloemetjes in huis? Vermijd dan sterk geurende bloemen zoals hyacinten. Deze mooie plant zorgt voor veel mensen zelfs voor hoofdpijn! Wellicht een leuk cadeau voor schoonmoeder?

Als je helemaal fanatiek bent, decoreer je je muren opnieuw! Denk hierbij aan pastelkleuren. Dit hoeft niet met verf te zijn, met leuke muurdecoratie kom je al een heel eind! Een foto op canvas is hier uiterst geschikt voor.

Hoe decoreer jij dit voorjaar je huis?

 

Woondecoratie acryl

Jouw voorjaars woondecoratie als poster!

Posters zijn een perfecte optie voor tijdelijke woondecoratie. Flexibel, betaalbaar en van ongekende kwaliteit! Ontwerp jouw lentefoto’s op poster nu!

 


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!