Home Creatieve ideeën Ontdek de charmes van Scandinavisch interieur

Ontdek de charmes van Scandinavisch interieur

scandinavisch interieur zwart wit

Leestijd: Ø 3 Min

Velen denken bij het horen van ‘Scandinavisch interieur’ aan een wereldbekend Zweeds meubelhuis. Ja, Scandinavië kent zijn meubelmerken, maar daar houdt het al gauw op. Scandinavisch design is een stijl van wonen en van leven. In dit artikel ontdek je wat Scandinavisch wonen precies inhoudt en hoe je deze trend zelf in huis kunt halen.

Wat is Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur oogt minimalistisch. Zoals je in de afbeeldingen in dit artikel kunt zien speelt lege ruimte een grote rol. Less is more, wat dat betreft. Dit betekent echter niet dat ruimtes saai moeten zijn!

Natuurlijke materialen staan centraal in een Scandinavisch interieur. Denk aan hout of steen, en ook aan materialen als leer of vacht. Met deze stoffen haal je het mooiste van de natuur naar binnen (en laat je het koude weer buiten!).

Een harmonieus gevoel is essentieel in woningen met een Scandinavische inrichting. Dit houdt in dat accessoires tot een minimum worden gehouden. Zet gerust een bosje bloemen op tafel en hang een strakke foto op aluminium aan de muur, maar laat je vakantiesouvenirs liever op zolder.

Gratis tools voor jouw foto | myposter

Collage maken
Beeldverbetering
Beeldverbetering
Beeldkwaliteit test
Beeldkwaliteit test
Polaroid maken
Polaroid maken
scandinavisch interieur witte bank

Hoe Scandinavisch interieur jouw huis kan veranderen

Het gevoel van een opgeruimd huis, we genieten er allemaal van. We voelen ons relaxed. Wat als je dit gevoel altijd kon hebben, zonder iedere dag op te ruimen?

Veel spullen in huis hoeven niet per se in het zicht te liggen. Een opeenstapeling van prullaria maakt ons onbewust onrustig, wat tot stress kan leiden. Een Scandinavisch interieur is een oase van rust en zal van jouw huis een heerlijke plek om in thuis te komen maken.

Het mooiste is: de grote meerderheid van de Nederlandse huishoudens kunnen gemakkelijk omgetoverd worden tot een rustgevend Scandinavisch oord. Licht is een belangrijk element, dus ruimtes zonder ramen zullen een lastigere transformatie zijn.

Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Zelfs een Scandinavisch interieur met een donkere vloer kan werken, mits de rest van de meubels hier goed op inspelen d.m.v. lichtere tinten.

scandinavisch interieur slaapkamer bed

Hoe foto’s een Scandinavisch design brengen

Een minimalistische aanpak van accessoires is van belang in een Scandinavisch interieur. Laat drukke fotocollages of kleurvolle kunst liever achterwege.

Een zwart-wit foto is altijd rustiger dan dezelfde foto in kleur. Wil je graag een specifieke foto ophangen zonder onrust te creëren in huis, overweeg dan deze in zwart-wit te laten printen. Je kunt iedere foto zwart-wit maken in de myposter designer door op ‘effecten’ te klikken!

Minimalistische designs zoals silhouetten van natuurlijke elementen of dieren zijn ook een fantastische optie om de natuur naar binnen te brengen zonder de rust in je Scandinavisch interieur te verstoren.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om zelf een Scandinavisch interieur uit te proberen! May inner peace be with you.

scandinavisch design inspiratie

Ontwerp je eigen Scandinavische accesoires!

Neem een minimalistische foto en laat deze afdrukken op een van de vele geschikte materialen, en maak van jouw huis een Scandinavisch thuis!

Ontwerp jouw foto op poster!

Ontwerp jouw foto op canvas!

Ontwerp jouw ingelijste foto!

Korting op fotoproducten in de myposter sale: