Home Creatieve ideeën Wat te geven met Pasen?

Wat te geven met Pasen?

Leestijd: Ø 3 Min

Pasen, een lang weekend waar ieder jaar weer lang naar uitgekeken wordt. Goed eten, mooi weer, leuke paasactiviteiten en… nog meer eten! Daar denkt men het meest aan bij het woord Pasen! Maar wat geef je je gasten voor een onvergetelijk Paasfeest? Laat je door dit artikel inspireren en ontdek voor dit jaar wat te geven met Pasen.

wat te doen met pasen eieren in mand

Waar gaat Pasen over?

Pasen is een Christelijk feest. Christenen vieren het opstaan uit de dood van Jezus tijdens Pasen. Op de vrijdag voor Pasen, Goede Vrijdag, wordt het sterven aan het kruis van Jezus herdacht.

TGIF? Toen even niet.

Gratis tools voor jouw foto | myposter

Collage maken
Beeldverbetering
Beeldverbetering
Beeldkwaliteit test
Beeldkwaliteit test
Polaroid maken
Polaroid maken

Grappen terzijde, Pasen is een van de meest voorkomende nationale feestdagen ter wereld. In veel landen verliest Pasen langzaam over generaties zijn religieuze aantrekkingskracht. Het feest wordt steeds meer een feest waar familie en vrienden samenkomen voor een heerlijk paasontbijt en waar op mooie herinneringen wordt teruggeblikt.

wat te doen met pasen fotos aan de muur

Waarom vieren we Pasen met eieren?

Eieren, je komt er niet omheen rond Pasen. Maar wat heeft een ongeboren kip te maken met Jezus die aan een kruis sterft? Meer dan je denkt.

Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Voor Christenen symboliseren eieren nieuw leven: het opstaan van Jezus uit de dood. Eieren worden door Katholieken met Pasen roodgeverfd om het bloed van een stervende Jezus uit te beelden. De schil van het ei symboliseert de grot waar Jezus in lag, en de inhoud van het ei Jezus zelf die vrij breekt.

Smakelijk.

De paashaas stamt uit een Duits kinderboek wat in de 19e eeuw werd uitgegeven. De paashaas heeft zelf geen religieuze waarde.

wat te doen met pasen foto ingelijst

De populairste kleinigheidjes met Pasen

  • De grote meerderheid van de Nederlanders is tijdens het paasweekend thuis. Voedsel en gezelligheid staan centraal. Terugkijken naar mooie momenten is voor dit soort familiebijeenkomsten een absolute must! Hiervoor is een praktisch fotoboek uitermate geschikt en een ontzettend leuk cadeau. Met tot wel 156 pagina’s raak je niet uitgepraat! Ontdek hier meer over onze fotoboeken.
  • Sommige geluksvogels zoeken tijdens Pasen de zon op en vliegen naar een ver oord. Een beetje zon vak voor de zomer begint is geen slecht idee. Geef deze levensgenieters een cadeaubon om hun mooiste vakantiefoto’s te kunnen laten printen!
  • Naast herinneringen ophalen en reizen is ook een paasontbijt/-brunch een populaire paasactiviteit. Wist je dat je heel gemakkelijk en gratis een menukaart hiervoor kunt samenstellen en printen? Leuk om mee te geven!
  • Laat je favoriete foto’s van het afgelopen jaar mooi ingelijst printen en laat je vrienden/familie er nog jaren van genieten.

Meer lezen over het voorjaar in huis halen? Dat lees je hier!

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel beter wat te doen met Pasen dit jaar. Veel plezier!

paascadeau fotobox

Paaskleinigheidje: onze topseller!

Pasen is een gelegenheid voor het geven van een kleinigheidje. Dit hoeft echter niet duur te zijn! Een fotobox met 30 foto’s is een perfecte optie.

Ontwerp jouw fotobox nu!

Korting op fotoproducten in de myposter sale: