Woonkamer inrichten & sfeer creëren in huis

Woonkamer inrichten zachte stoffen

2 minuten Ø leestijd

Ah, onze studententijd. Een tijd waar een woonkamer inrichten niet onze eerste zorg was. Een tijd waar een lapje stof op beton als vloer telde en waar sfeer creëren gedaan werd met een doos wijn of een krat pils.

Die tijd ligt voor velen van ons in het verleden, maar afstand doen van een bovengenoemde inrichting lijkt niet altijd even makkelijk. Kosten en een tekort aan inspiratie spelen hierin een grote rol. In dit artikel lees je hoe je voor een prikkie een woonkamer gezellig kunt inrichten.

 

Woonkamer inrichten foto op muur

 

Wat is sfeer in huis?

Over smaak valt niet te twisten, iedereen is anders en heeft verschillende wensen betreft een woonkamer inrichten. Echter zijn Nederlanders het allemaal over een ding eens: gezelligheid is ontzettend belangrijk. Leuke persoonlijke foto’s zijn gezellig, maar wat is gezelligheid precies?

Gezelligheid is een woord wat in veel talen geen vertaling kent. Dit maakt het nog specialer! Een goede sfeer staat sterk in verbinding met gezelligheid. Sfeer is ‘echt thuiskomen’ na een lange dag. Een gevoel van voldoening na een weekend thuis geweest te zijn omdat het zo’n heerlijke plek is. Daarnaast is het een plezier om in een sfeervol huis gasten te ontvangen, zij voelen zich bij jou meteen thuis.

Sfeer in huis is niet in een paar woorden op te sommen. Echter voelen we het allemaal direct als een plek niet sfeervol en kil is. Hoe creëren we dan sfeer?

 

Woonkamer inrichten stoffen bank


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!

 

Sfeer creëren met meubels

Sfeer creëren met meubels is lang niet zo lastig (en prijzig) als het klinkt. Een stoeltje hier, een tafeltje daar. Daar komt het op neer!

Een interieur dat gebruik maakt van zachte stoffen als katoen voelt sneller huiselijk. Zacht is een directe link aan comfort- niemand slaapt in een bed met leren lakens! Denk bij het woonkamer inrichten aan meubels als een stoffen bank in plaats van leer, een vloerkleed wat zacht aan de voeten is en niet stevig gevlochten.

Meubels met warme kleuren brengen ook sfeer aan een woning. Voorbeeld: kies geen wit kleed, maar crème. Bordeauxrood en bruin doen het ook goed als sfeermakers. Een houten salontafel is een goede en betaalbare start! Combineer je daarnaast je sfeervolle meubels met leuke accessoires, is het plaatje helemaal compleet! Scandinavisch wonen is een decoratiestijl die veel werkt met natuurlijke materialen. Dit zie je steeds meer!

 

Woonkamer inrichten gezellige bank

 

Sfeer creëren met accessoires

Een huis met enkel meubels is geen thuis, en al zeker niet een sfeervolle oase van rust! Accessoires brengen een inrichting echt tot leven. Dit kan op allerlei manieren. Hieronder een paar ideeën!

  • Een plaid of een schapenvachtje op de bank maakt deze minder kaal en breekt het grote blok (wat een bank eigenlijk is) wat meer op. Dit oogt een stuk gezelliger!
  • Kaarslicht is warm en zacht licht. Dit maakt van de kilste ruimte al een prettige plek. Investeer in waxinelichtjes en zet de stemming gemakkelijk en voordelig.
  • Een leuke foto aan de muur maakt een lege muur sfeervol. Denk hierbij aan een persoonlijke foto van jezelf of van dierbaren. Dit geeft een unieke touch aan je inrichting. Een foto op canvas is een handige all-rounder en een ingelijste foto doet het ook altijd goed.
  • Zet een persoonlijk fotoboek op de kast! Dit maakt niet alleen voor jezelf je leukste herinneringen tastbaar, ook kunnen gasten erdoorheen bladeren. Een perfecte gespreksstarter!

 

Ben je geïnspireerd? Ga dan gelijk aan de slag met je woonkamer inrichten!


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!