Tuindecoratie: van tuinposter tot canvas!

Tuindecoratie tuinposter met poster

2 minuten Ø leestijd

Wist je dat 70% van de Nederlandse huishoudens een tuin heeft? Daarnaast hebben 25% van de huishoudens een balkon. Oftewel, veel van ons kunnen thuis genieten van een beetje frisse lucht!

En dat doen we ook. Wij Nederlanders zijn gek op onze outdoor plekjes. Of dit nu een tuin, balkon of oprit is, we zitten er met liefde (als het weer een keer mee zit). Het verbaast dan ook niet dat Nederlanders gek zijn op tuindecoratie, in het bijzonder de tuinposter!

Maar… hebben we wel de ruimte voor zo’n tuinidee?

 

Tuindecoratie tuinidee met acryl

 

Muren zijn niet alleen voor het scheiden van landgoed

Een van de meest praktische feiten van een tuin, is dat hoe groot deze ook is, deze altijd afgezet is met een vorm van hekwerk, schutting of muren.

Veel Nederlanders nemen deze afzetting voor wat het is, een kale, saaie muur. Hooguit hangt er een vogelkastje aan. Niets mis met een liefde voor vogels, maar die muur kan spannender! Verticale oppervlaktes zijn ideaal om te decoreren. Een insectenhotel, hangplanten of zelfs een tuinposter.

 

Tuindecoratie tuinidee met poster


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!

 

Werk de hoogte in!

Heb je niet zo’n grote tuin, en wil je deze optisch groter laten lijken? Overweeg eens een tuinspiegel op te hangen. Je wilt natuurlijk niet dat de reflectie van de zon voorbijvliegende vlinders in vlammen op doet gaan, dus kies een plek die geen direct zonlicht krijgt. Ook beter voor je eigen ogen!

Planten maken ook een goede decoratie als het op muren aan komt. Denk aan klimop, hoge stokrozen of zelfs tropische vruchten zoals passievrucht. Naast prachtige bladeren zijn de bloemen van de passievrucht plant ontzettend sierlijk en delicaat.

Let op: zorg dat wat je ook ophangt makkelijk los te halen is. Als het eens -20 graden wordt in de winter en je graag je tuindecoratie naar binnen wilt halen, wil je niet 2 uur al blauwbekkend staan schroeven!

Ben je niet zo van reflecties, of heb je binnen al een dozijn spiegels hangen? Sterft zelfs een vetplantje in jouw handen? Dan is een tuinposter de perfecte optie voor je.

 

Tuindecoratie tuinidee met canvas

 

Een tuinposter, flexibel en duurzaam

Een tuinposter klinkt als een papieren foto voor buiten. Het is echter een breder concept (papier zou ook na 1 regenbui verwelken). Een tuinposter kan bestaan uit pvc-zijl, of zelfs aluminium.

Pvc-zijl heeft als voordeel dat het flexibel is en gemakkelijk opgevouwen en opgeborgen kan worden. Ook is het ontzettend duurzaam.

Aluminium heeft als voordeel dat het een stevig, maar licht materiaal is. Wind kan niet achter de foto gevangen worden, zoals dat bij een flexibel materiaal wel kan.

Forex kan ook buitenshuis ingezet worden, maar kan slecht tegen direct zonlicht. Lees hier meer over tuindecoratie!

Bij myposter bieden we deze twee weerbestendige wanddecoratie-opties natuurlijk aan. Je kunt deze precies maken zoals jij wilt, met wat voor foto dan ook, in wat voor maat dan ook!

Het voordeel van tuindecoratie is dat je het makkelijk volgend jaar weer kunt gebruiken. Je lente tuindecoratie kan dan ook makkelijk omgewisseld worden met een zomerse- of herfstige foto! Wij staan sterk achter het punt dat er te veel afval wordt geproduceerd in de wereld. Daarom is het hergebruiken van duurzame tuindecoratie een goede keus!

 

Tuindecoratie tuinidee met aluminium

 

Wat voor foto voor in de tuin?

Je hebt besloten graag een foto in de tuin te willen hangen, maar weet niet precies welke? Het is belangrijk om te onthouden dat een foto er al snel kitsch kan uit zien in een tuin omdat het vaak een statement piece is.

De beste optie is dan ook een foto die je zelf gemaakt hebt, of een foto van jou (en je partner/kinderen/goudvis). Dit is authentiek, en brengt persoonlijkheid in je tuin.

Mocht je geen prof-fotograaf zijn, dan hebben we een ruim aanbod aan foto’s in de myposter fotowereld voor je. Hier zul je absoluut een passende foto voor je tuinposter vinden!


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!