Slaapkamer ideeën: een oase van rust

scandinavisch interieur slaapkamer bed

3 minuten Ø leestijd

File, werk, file, boodschappen, de kinderen van de opvang, koken, opruimen, schoonmaken, telefoontjes plegen, douchen… rust. En verdiend ook! Laat die 8 uur dan ook zo plezant mogelijk zijn! Voor een paar duizend euro kan dat met een matras, maar voor een fractie van die prijs kun je investeren in kleine dingen en je slaapkamer ideeën tot leven brengen, zoals een leuke fotoposter!

Laat je door dit artikel inspireren.

 

slaapkamer ideeen foto acryl

 

Welke materialen brengen ons rust?

Rust, dat willen we in een slaapkamer bereiken, dus dit is ook ons doel voor de inrichting! Verschillende materialen helpen dit te bereiken. Hieronder een overzichtje van rustgevende materialen.

 • Zijde is een prijzig materiaal. ‘Zijdezacht’ is niet voor niets een uitdrukking en geeft dan ook aan hoe zacht de stof op de huid is. Overweeg lakens van zijde aan te schaffen voor een ervaring waaraan zelfs de duurste hotels niet kunnen tippen.
 • Katoen wordt het meeste gebruikt in lakens en decoratie, en voor een goede reden! Katoen is veelzijdig. Het kan zacht geweven worden, of juist stugger aanvoelen. Denk maar aan het verschil tussen de stof van een bankstel en de stof van beddengoed. Zacht-uitziende materialen zoals katoen kunnen rust scheppen.
 • Schapenvacht(-imitaat) is een heerlijk materiaal om naast het bed te leggen. Zo is het laatste wat je voelt in de avond en het eerste wat je voelt in de ochtend een comfortabel fluffy materiaal.

 

Voor elk budget voor slaapkamer ideeën zijn er opties! Zijde kan oplopen tot €35 per meter, katoen slechts tot een tiende daarvan, €3,50 per meter. Uiteraard kost een kussensloop minder dan een gordijn of een stoel van dezelfde stof, neem dit als indicatie! Voor ieder wat wils.

Overweeg eens een foto op een zacht materiaal als canvas op te hangen, dit versterkt het gevoel van rust nog meer!

 


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!

slaapkamer ideeen foto

 

Welke kleuren voor de slaapkamer?

We hebben het gehad over rustgevende materialen voor de slaapkamer, maar welke kleuren versterken dit effect?

 • Felle kleuren(-combinaties) werken niet rustgevend. Wellicht handig om ’s morgens uit bed te komen, aangezien felle kleurencombinaties energie geven.
 • Blauwtinten geven een koel en kalm effect. Dit helpt niet alleen bij het in slaap vallen, het kan zelfs het gevoel geven dat de slaapkamer koeler is dan deze daadwerkelijk is. Perfect voor warme zomerdagen!
 • Lichte kleuren, waaronder wit, werken kalmerend. Het feit dat er weinig stimulans voor de ogen is werkt rustgevend op het lichaam.
 • Eenzelfde effect als de lichte kleuren geeft het gebruik van bruintinten. Zandgeel of bruin brengen je letterlijk ‘back to nature’ en garanderen een goede nachtrust. Let wel op dat donkere kleuren een ruimte kleiner kunnen doen lijken!

 

slaapkamer ideeën aardtinten

 

Een likje verf kan een groot verschil maken in een slaapkamer. Felle kleuren geven je energie, aardkleuren brengen je rust. Beslis welk effect jij het liefste hebt en ga aan de slag! Voor een paar tientjes en een middagje aanpakken transformeer je je slaapkamer compleet!

 

In welke opstelling kan ik het beste mijn slaapkamer inrichten?

Feng Shui dicteert precies hoe een slaapkamer je de beste rust zal geven. Zo ver hoef je in je slaapkamer inrichting niet te gaan! Hier zijn toch een paar tips, afgeleid van Feng Shui, die iedereen makkelijk toe kan passen.

 • Zet het bed niet recht tegenover de deur, zodat je niet direct naar buiten kijkt. Doe je dit wel, dan sluit je letterlijk je dagelijkse leven (en de daarbij horende zorgen) niet af.
 • Feng Shui raadt elektronica in de slaapkamer af. Dat was misschien in de jaren ’20 een optie, maar dat is tegenwoordig lastig. Zet je TV in ieder geval niet direct tegen je bed aan, en overweeg je telefoon op vliegtuigmodus te zetten (of gewoon in de woonkamer op te laden). Grote ‘blokken’ als TV’s en kleine spullen zoals telefoons lijken al gauw rommelig.
 • Gebruik je een nachtkastje? Zet er dan aan beide kanten van het bed een neer.
 • Zorg dat je bed vrij van een muur staat, zodat het van beide kanten toegankelijk is.

 

Heeft jouw slaapkamer een schuin dak? Geen zorgen! Zolang je van beide kanten in je bed kunt stappen zul je bij het slaapkamer inrichten nauwelijks een verschil merken.

 

Je slaapkamer inrichten met foto’s

Foto’s kun je nooit te veel in huis hebben. Ben je op een foto van vorige zomer uitgekeken, gaat deze in de doos en vervang je deze met een andere. Zo kun je blijven rouleren en zo het meeste uit je slaapkamer halen.

Zowel herinneringen als rustgevende foto’s doen het goed in slaapkamers. Denk hierbij aan foto’s van bergen, tempels of water. Canvas noemden we al als geschikt materiaal, maar ook strakke materialen zoals aluminium en acryl zijn perfect voor een persoonlijke touch aan jouw slaapkamer.

Voor meer inspiratie voor interieur, lees hier ons artikel over Scandinavisch wonen!

Kortom, kijk eens of je nog een blik verf in de schuur hebt staan of bestel een leuke foto voor aan de muur bij myposter. Verzamel al je slaapkamer ideeën en probeer je slaapkamer eens opnieuw in te richten. Rust zal tot je komen!

 

 

slaapkamer ideeen sb

Ontwerp je eigen slaapkamer accesoires!

Een rustgevende slaapkamer is maar een kleine moeite. Kies jouw favoriete foto en laat deze printen op een van onze vele populaire materialen!

 

Ontdek alle materialen bij myposter!

 


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!