Home Creatieve ideeën Tips voor de leukste babykamer decoratie!

Tips voor de leukste babykamer decoratie!

babykamer decoratie idee met kleedje en pastelkleuren
Leestijd: Ø 7 Min

Is het bijna zo ver en wil je van start gaan met je babykamer decoratie? Dit artikel barst van de inspiratie voor jouw kinderkamer. Lees snel verder!

Verschillende stijlen interieur voor je babykamer

We beginnen dit artikel met de belangrijkste pointer. Kleuren zijn maar kleuren. Roze is niet alleen voor meisjes, blauw is niet alleen voor jongens. Meisjes kunnen de stoerste piraten zijn, jongens kunnen de meest magische feeën zijn. Maak jouw kinderkamer zoals jij hem mooi vindt!

 

babykamer decoratie met tenten en wit

Babykamer decoratie met tent en foto op canvas – @myposter / Sittika-Berhayat

 

Beginnen met een algemeen concept is altijd een goed idee. Hier kun je je vervolgdesign mee sturen. Wordt het een kasteel, een piratengrot, een avonturenland of een zee van knuffels? Het belangrijkste is dat je baby zich fijn voelt in zijn/haar eigen kamer. Gezien kinderen pas later een eigen smaak ontwikkelen, komt veiligheid op nummer 1 bij het inrichten van een babykamer, en jouw smaak daarna!

 

Lichte pastelkleuren maken je babykamer rustig

 

babykamer decoratie wit

 

Met een combinatie van wit en pastelkleuren creëer je een fijne en ontspannen sfeer in je babykamer. Gebruik wit als de basiskleur van de babykamer en kies 2 pastelkeuren voor muren, plafond of vloer. Maak deze lichte stijl af met matchende meubels en accessoires van wit- of licht hout. Door de aderen van het hout geef je de ruimte een natuurlijke look.

 


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!

babykamer decoratie met sterren

Een lichte kamer met pastel blauw

 

Muurstickers voor je babykamer, foto afdrukken of ingelijste foto’s die bij de kleuren van de kamer passen zijn allemaal geweldige opties om te decoreren. Je kunt ook een van je favoriete quotes printen en ophangen. The sky is the limit als het op muurdecoratie aankomt!

 

Sprekende quotes voor aan de muur

Je wist vast al dat je bij myposter foto’s kunt printen, maar wist je dat je ook slogans en quotes kunt printen? Het is ook nog eens supermakkelijk!

Gebruik geschreven tekst in Word of Powerpoint en sla deze op als een PDF document. Dit PDF document kun je vervolgens converteren naar een JPG foto met onze foto converter toolbox. Je quote is nu klaar voor de designer! Zo zie je maar weer, het leven hoeft niet moeilijk te zijn.

 

babykamer decoratie quote

Slechts een van de vele quotes uit de myposter fotowereld!

 

Je hoeft natuurlijk niet met losse foto’s te werken. Je kunt ook gewoon kiezen om een hele muur te behangen met een foto. Dit doe je heel gemakkelijk zelf met fotobehang. Is een hele muur wat te veel van het goede, dan kun je ook een plakfolie gebruiken voor bijvoorbeeld deuren of ramen.

Belangrijk om te onthouden is dat je foto’s zo ophangt dat je kind deze niet per ongeluk van de muur kan stoten wanneer hij/zij mobieler wordt. Alle myposter ophangsystemen zijn veilig, maar de hanghoogte van de foto’s is altijd goed om in gedachten te houden.

 

Foto inspiratie voor je babykamer

Met al die keuzes kan het lastig zijn om de juiste te maken. Hieronder een paar tips!

 

Babykamer decoratie haas ingelijst

Konijntje geprint op Hahnemühle kunstenaarspapier in een houten lijst – @myposter / Janine Sommer

 

Andere soorten decoratie voor je kinderkamer

Je kunt de lichte sfeer van je babykamer versterken door zachte elementen toe te voegen. Denk hierbij aan een nachtlampje in de vorm van een wolk, een zacht wit kleedje of een mobiel met vogels.

Maak de ruimte af met de naam van je kind. Ook al kan hij/zij deze voorlopig nog even niet lezen, het voegt persoonlijkheid toe aan je babykamer!

 

babykamer decoratie met lampen mobiel en roze

Een verzameling van foto’s en naam met in het midden een poster in een witte lijst – @myposter / Solovely Family

 

Een huiselijke sfeer met familiefoto’s

babykamer decoratie met canvas babybuik foto

Mooie herinneringen van een mooie tijd, geprint op canvas – @myposter / Jennifer A.

 

Schep een huiselijke sfeer met foto’s van jou en je partner. Naast muurdecoratie kun je ook souvenirs van de familie ten toon stellen.

Laten we realistisch zijn, een baby verzorgen is een van de mooiste taken van het leven, maar het is niet 100% van de tijd rozengeur en maneschijn. Kies voor foto’s die een glimlach op je gezicht toveren, zodat je in wat lastigere momenten weer even kunt stralen.

 

Inspiratie voor een huiselijke sfeer

  • Een grote foto op canvas met de hele familie geeft een super familiesfeer. Een ‘baby belly’ foto van de zwangerschap is ook een sterk idee.
  • Lachen! Een zee van glimlachen geeft een positieve sfeer. Niet alleen aan je huis, maar ook aan je humeur.
  • Foto’s in hartvorm geven een liefdevolle feel aan een ruimte. Neem je favoriete foto’s en laat deze in hartvorm printen.

 

babykamer decoratie foto in hartvorm

Voorbeeld van babykamer decoratie met foto’s in hartvorm – © myposter

 

  • Fotocollages voor verschillende foto’s: maak een collage met al je prachtige foto’s. Perfect voor als je gewoon niet kunt kiezen! Dit kun je met de myposter collagemaker doen. Let wel op dat je niet te veel foto’s bij elkaar voegt- baby’s hebben nog geen oog voor zulk groot detail.
  • Een fotoboek om te ontdekken: maak een fotoboek speciaal voor je baby en zet deze op een lage kast in de babykamer in het zicht. Zodra je kind oud genoeg is zal hij/zij hier met liefde doorheen bladeren. Zo is de hele familie altijd in de buurt.

Een kinderkamer in de natuur-avontuur stijl

Met maar een paar kleine aanpassingen maak je heel gemakkelijk van een lege kamer een kamer die puur natuur schreeuwt! Denk aan bergen, de zee, landschappen of jungles. Maak het qua kleuren niet te gek en houd het bij pastel, er moet wel geslapen worden in deze oase!

 

babykamer decoratie kinderfoto

Leuke dierenprints zijn een perfecte kinderkamer decoratie! – @myposter / Fotowereld

 

Voor het decoreren van een natuur kinderkamer kun je het beste kiezen voor meubels met een natuurlijke houten look, zodat dit perfect bij je foto’s past. Accessoires zoals een verrekijker of een lamp in de vorm van een vliegtuig passen hier perfect bij.

De natuur barst van super leuke dieren, maar voor een baby zijn knuffels toch interessanter. Je kunt een panoramafoto van al zijn/haar knuffels nemen en deze aan de muur hangen ?.

 

babykamer decoratie met panorama foto

Panoramafoto van de meest knuffelbare dieren uit het dierenrijk! – @myposter / Martin B.

 

Zoals je ziet zijn de opties voor het decoreren van een babykamer eindeloos, en niet een optie is verkeerd! Tenzij ze meebetalen aan de huur en er ook in slapen, moet de mening van anderen over jouw kinderkamer niets uit maken.

Veel plezier bij het inrichten!


Korting op fotoproducten in de myposter sale:

Ontdek nu de aanbiedingen!