Slechts tijdelijk: laat jouw collage op poster of canvas drukken en krijg 15% korting!
Actiecode: FOTOCOLLAGE-15

Maak jouw eigen fotocollage gratis met de collagemaker

Slechts tijdelijk: laat jouw collage op poster of canvas drukken en krijg 15% korting! Actiecode: FOTOCOLLAGE-15

Hoe maak ik mijn foto collage?

Je begint met het selecteren van je layout voor je collage. Hierna upload je je favoriete foto's in de designer en sleept deze in je layout. De laatste stap is het kiezen van tekst en/of achtergrondkleur van je collage. Lees verder voor meer informatie.
 • Stap 1: kies je perfecte lay-out!

  In de eerste stap kies je de lay-out van jouw foto's. Hier kun je het gewenste formaat selecteren en tot wel 81 foto's toevoegen! Je bepaalt zelf precies hoe de foto's ingedeeld worden: de mogelijkheden zijn eindeloos! Collage formaten van 3:4 zijn net zo makkelijk te maken als 2:1 formaten. De perfecte lay-out voor jouw fotocollage is afhankelijk van je foto's en het thema van je collage. Toch niet helemaal naar je zin? Geen zorgen, je kunt de lay-out op elk moment veranderen. Zo ontdek je eenvoudig de mooiste weergave van jouw foto's!

 • Stap 2: kies je foto's!

  Jouw foto's, jouw collage. Onder 'mijn foto's' in de collagemaker kun je de gewenste foto's selecteren en uploaden. Zo kies je eenvoudig afbeeldingen van je computer, Facebook, Dropbox of je myposter account. Met de myposter collagemaker kun je eenvoudig je foto's verplaatsen. Met de Drag and Drop, Autofill en Shuffle functies kun je gemakkelijk alle mogelijke versies uitproberen.

 • Stap 3: voeg een toepasselijke tekst toe

  De volgende stap is optioneel maar kan jouw fotocollage nét dat beetje extra geven. Met een persoonlijke tekst, citaat of quote kan je je collage echt afmaken. Zo voeg je bijvoorbeeld eenvoudig teksten toe zoals: 'Happy Birthday! , 'Parijs 2017'. Hoe? Klik in de collagemaker op 'Nieuwe tekst' en typ de gewenste tekst in het tekstvak. Kies uit diverse lettertypes, kleuren en groottes. Je kunt de tekst op elk moment weer aanpassen en verplaatsen in je collage.

 • Stap 4: de perfecte achtergrond voor jouw collage

  Voelt het alsof je collage nog niet compleet is? Probeer dan eens één van onze achtergrondopties uit! Kies uit streepjes, stippen, glitters, kleuren of ga juist voor een motief. Er zit altijd wel een passende achtergrond voor jouw collage bij! Bekijk de categorieën zoals reizen, bruiloft, party en selecteer het bijpassende thema voor jouw fotocollage. Je bepaalt zelf hoeveel ruimte de achtergrond inneemt. Met het bovenste icoontje pas je eenvoudig de breedte van de buitenste rand van je collage aan. Met behulp van het middelste icoontje bepaal je met de schuifregelaar de afstand tussen de foto's. Met het onderste icoontje kun je de hoeken van je afbeeldingen in je collage afronden.

  Klaar? Zorg dat je collage niet verloren gaat! Sla 'm op door op 'Collage opslaan' te klikken. Download gratis je zojuist gemaakte fotocollage op je computer of laat je creatie afdrukken als wanddecoratie! Kies uit onze verschillende mogelijkheden zoals je foto op canvas, acrylglas of laat 'm als poster afdrukken.